Filmes beszélgetések társadalmi kérdésekről

 A sorozat filmek és beszélgetések metszeteiben születik, alakul. A vetítés utáni beszélgetésen a meghívott vendégek osztják meg gondolataikat a film által felvetett kérdésekről, társadalmi folyamatokról.  

Házigazda: Lázár Kovács Ákos médiakutató és Sajgó Szabolcs SJ.

 

A teremtés esélyei

Meghívott vendég: Both Miklós zenész, néprajzkutató és Szilvácsku Zsolt tájépítész

Kísérőfilm: Koyaanisqatsi – Kizökkent világ (színes amerikai filmesszé, rendezte: Godfrey Reggio, 87 perc, 1983)

A film címében szereplő hopi indián szó, a világ kizökkenése önnön határaiból, jól leírja a film alapmotívumát: földön, vízen, levegőben az ember által keltett nyugtalanság tüze uralkodik. Filmelmélkedés arról, ami már eldőltnek látszik; a hagyomány és a folyamatos fejlődés kettős bűvkörében.

  • Időpont: szeptember 22. 18:00
  • Helyszín: Párbeszéd Háza  (1085 Budapest, Horánszky u. 20.)

 

Mivel a járványhelyzetre való tekintettel a rendezvényeink befogadóképessége limitált, A RÉSZVÉTEL ELŐZETES JELENTKEZÉSHEZ (REGISZTRÁCIÓ) KÖTÖTT, AMELYET A PÁRBESZÉD HÁZA HONLAPJÁN TEHET MEG az alábbi linken:

https://parbeszedhaza.hu/esemeny/vaszonkrisztus-both-miklossal-a-teremtes-eselyei

A részvétel ingyenes, de kérjük, hogy lehetőségeihez mérten előzetes vagy helyszíni adományával támogassa a program megvalósulását.

***

Számunkra a vendégek biztonsága a legfontosabb, ezért igyekszünk megteremteni a lehetőségekhez képest legideálisabb körülményeket az eseményekhez, ehhez azonban az Önök együttműködésére is szükség van. Éppen ezért arra kérünk mindenkit, hogy úgy figyeljenek egymásra, ahogy azt mi is tesszük majd! Segítségül ehhez összeállítottunk egy listát, amelyet érdemes szem előtt tartani, ha úgy tervezik, részt vesznek a programunkon.

A helyzetnek megfelelően folyamatosan frissülő tájékoztató itt követhető nyomon: https://parbeszedhaza.hu/blog/tajekoztato-vendegeink-szamara

Köszönjük megértésüket, támogatásukat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük