A vetítést követő beszélgetés vendége Péterffy András rendező, Nagy Ernő operatőr és a film néhány szereplője: Kelecsényi László, Nemeskürty Harriet, Pukler Irén.

Péterffy András: Minden csak jelenés – in memoriam Nemeskürty István (2019) 60’

Nemeskürty István a 20. századi magyar kultúrtörténet egyik leggazdagabb és legszínesebb életművét hagyta az utókorra. A filmes, de a tudományos világban is Tanár Úrként ismert polihisztor tabudöntő történelmi könyveivel, irodalom- és filmtörténeti műveivel, de a stúdióvezetőként nevéhez fűződő másfél száz filmmel egyaránt sokat tett a magyar kultúra itthoni és külföldi népszerűsítéséért, identitástudatunk fejlesztéséért.

 

A járványhelyzetre való tekintettel a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet a Párbeszéd Háza honlapján tehet meg az alábbi linken:

https://parbeszedhaza.hu/esemeny/peterffy-andras-minden-csak-jelenes-in-memoriam-nemeskurty-istvan-doku-filmklub

Köszönjük, hogy lehetőségeihez mérten előzetes vagy helyszíni adományával támogatja a program megvalósulását.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a járványhelyzetre való tekintettel belépéskor maszk vagy kendő viselése kötelező, valamint kérjük vendégeinket az ajánlott 1,5 méteres távolság betartására a Házban tartózkodásuk alatt.

Számunkra a vendégek biztonsága a legfontosabb, ezért igyekszünk megteremteni a lehetőségekhez képest legideálisabb körülményeket az eseményekhez, ehhez azonban az Önök együttműködésére is szükség van. Éppen ezért arra kérünk mindenkit, hogy úgy figyeljenek egymásra, ahogy azt mi is tesszük majd! Segítségül ehhez összeállítottunk egy listát, amelyet érdemes szem előtt tartani, ha úgy tervezik, részt vesznek a programunkon.

A helyzetnek megfelelően folyamatosan frissülő tájékoztató itt követhető nyomon: https://parbeszedhaza.hu/blog/tajekoztato-vendegeink-szamara

Köszönjük megértésüket, támogatásukat!

 

2020 őszi félév programja

 

Filmklubunkat támogatja a Nemzeti Kulturális Alap.

 

  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük