Online, interaktív formában folytatódnak a Párbeszéd Háza Faludi filmklubjai. A heti váltásban szerdánként megrendezésre kerülő vetítéseken és az utánuk következő Zoom-műhelybeszélgetéseken az adott film filmes házigazdái várják a filmklub résztvevőit a filmeket követő online beszélgetésekre. A filmekhez csak regisztrálni kell a Párbeszéd Háza honlapján, és  a regisztrációkor megadott e-mail címre elküldjük a film hozzáférését, illetve a film utáni Zoom-beszélgetés azonosító kódjait, hogy beléphess az interaktív beszélgetés terébe. Várunk a régi barátsággal!

 

Közelgő alkalmak:

 

Faludi 6.45 játékfilmes filmklub

 

02. 10. Ferzan Özpetek: Öveket becsatolni! (2014) 110′

Akkor jó a dráma, ha humoros – és itt nemcsak szerelem van, de áthághatatlan akadályok is.

 

 

 

02. 24.  Jean-Pierre Dardenne–Luc Dardenne: A gyermek (2005) 91’

Nincs lakás, munka, gépkocsi, csak egy gyerek – döntéseken keresztül apává válhat az is, aki még életében nem döntött semm

 

 

 

03. 10. Kay Pollak: Úgy a földön is (2015) 134′

„Amint a mennyben”, úgy itt is bele kellene kezdenünk valami újba, mert az élet nem áll le, és jön a püspök a falunkba, és még énekelnünk is kellene mindehhez…

 

 

 

 

Faludi DOKU filmklub

02. 17. Kocsis Tibor: Jelenetek egy operatőr életéből – Hildebrand István legendáriuma (2015) 100’
Hildenbrand István a magyar filmművészet kiemelkedő képességű operatőre. A film a szakma által „Hildának” hívott alkotó portréját és filmművészetünk aranykorát mutatja be.

 

 

03. 03. Zágoni Balázs: A püspök reggelije – Márton Áron első ötven éve (2018) 53’
A film izgalmas nyomozás, amelynek egyik szála Márton Áron gyermek- és ifjúkorába vezet. A másik szál egy archív filmfelvételt keres, az egyetlent, amelyen Erdély legnagyobb püspöke látható.

 

 

03.17. Nagy Viktor Oszkár: Tündérország – Ferenc útja (55′, 2018)

Nagy Viktor Oszkár dokumentumfilmje egy tizenöt éves fiú életének egy sorsfordító mozzanatán keresztül mesél a felnövésről, miközben betekintést nyerünk a gyermekotthon szeretetteli közegébe és megismerjük a csángó gyerekek megrázó háttértörténeteit. 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük