Online, interaktív formában folytatódnak a Faludi filmklubok. A heti váltásban szerdánként megrendezésre kerülő vetítéseken és az utánuk következő Zoom-műhelybeszélgetéseken az adott film filmes házigazdái várják a filmklub résztvevőit a filmeket követő online beszélgetésekre. A filmekhez csak regisztrálni kell itt a Párbeszéd Háza honlapján, és  a regisztrációkor megadott e-mailcímre elküldjük a film hozzáférését, illetve a film utáni Zoom-beszélgetés azonosító kódjait, hogy beléphess az interaktív beszélgetés terébe. Várunk a régi barátsággal!

>>> REGISZTRÁCIÓ a Párbeszéd Háza honlapján

 

***

Nagy Viktor Oszkár: Tündérország – Ferenc útja (55′, 2018)

Külsőrekecsin. Forrófalva. Klézse. Apró, földutakon megközelíthető települések a Kárpátokon túl. Javarészt moldvai csángók lakják. Errefelé nem ritka a nyolc-tíz gyerekes család sem. A bukolikus dimbes-dombos táj színfalai mögött azonban a sorstalanság szedi az áldozatait az alkoholizmus és családi erőszak alakjában, melynek legsúlyosabb elszenvedői a gyerekek. A dokumentumfilm egy tizenöt éves fiú, Antal Ferenc életének egy sorsfordító mozzanatán keresztül mesél a felnövésről, a gyökerektől és az otthontól való eltávolodásról, miközben betekintést nyerünk rövid portrékon keresztül a gyermekotthon szeretetteli közegébe és megismerjük a csángó gyerekek megrázó háttértörténeteit.

A vetítést követő beszélgetés vendége a rendező, Nagy Viktor Oszkár.

  • 2021. március 17.
  • Zoom beszélgetés kezdési időpontja 20:00 óra. 

 

A zoom beszélgetésbe való belépés adatai:

Párbeszéd Háza is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: Faludi DOKU filmklub / Nagy Viktor Oszkár: Tündérország
Time: Mar 17, 2021 08:00 PM Budapest

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/93178288149?pwd=UXFFT016TjlvQlFGWXMrd0NUYzQzQT09

Meeting ID: 931 7828 8149
Passcode: 847143

 

***

A Párbeszéd Házában működő Faludi Film és Média heti rendszerességgel tart dokumentumfilmes illetve játékfilmes filmklubot. A 2021 tavaszi félévének programja egyaránt válogat filmtörténeti klasszikusok és nemzetközi ill. magyar kortárs rendezők munkáiból. A vetítéseket beszélgetés követi filmes alkotók és szakemberek vezetésével. A választott filmek és az utánuk következő beszélgetések azt vizsgálják, hogy a kézzelfogható világ mellett hogyan értelmeződik a film nyelvén életünknek az a távlata, amely érzéki módon többnyire megragadhatatlan.

Filmklubunkat támogatja a Nemzeti Kulturális Alap.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük