Szőnyi Erzsébet zeneszerző portréja (2013) 51’  a Premier Kultcaféban

Szőnyi Erzsébet arról vall, hogy már az otthoni miliőben meghatározó volt a zene. Főiskolás korában erősödött meg benne a felismerés, hogy a technikailag cizellált trendekkel szemben a kodályi úton fog haladni.

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-, Liszt Ferenc- és Erkel Ferenc-díjas Szőnyi Erzsébet zeneszerző, zenepedagógus Kodály Zoltán zenepedagógiai módszerének világszerte ismert és elismert népszerűsítője. A kiváló zeneszerző, karvezető és zenepedagógus, a Magyar Kodály Társaság egyik alapítója, elnöke és örökös tiszteletbeli tagja hét évtizeden át a Kodály-módszer elméletének és gyakorlatának elkötelezett művelője volt itthon és világszerte.

• 2019. március 13. 18.45
• Premier Kultcafé


Vetítés utáni beszélgetés vendége: Tóth Péter Pál filmíró, operatőr, rendező, vágó

Az elmúlt négy évtizedben több mint 60, elsősorban történelmi, kultúrtörténeti, néprajzi tárgyú dokumentumfilmet készített, igyekezvén ezekben nem a történelemre, néprajzra stb. magára koncentrálni – hanem az azt átélő vagy elviselni kénytelen emberre, aki a maga sajátos közegében, az által inspirálva vagy kényszerítve, de egyéni, személyes, felelős döntések soraként éli meg életét.
Mindezeken felül 1980 óta több száz, főként filmkritikai és filmesztétikai tárgyú írást is publikált szaklapokban, kulturális folyóiratokban.

 

***

Jegyek és bérletek már kaphatóak a Premier Kultcaféban.

DOKU:

  • Teljes árú jegy: 1000 Ft
  • Kedvezményes jegy DOKU Faludi Filmklub bérlettel: 600 Ft
  • Féléves DOKU Faludi Filmklub bérlet: 2000 Ft

 

Filmklubjainkat támogatja a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Filmklub Szövetség.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük