Dal Marionnak, 6.45 filmklub

Puskin Mozi – 6.45 Faludi filmklub

Ebben az érzelmekkel telített filmben ugyanaz könnyíti meg Marion haldoklását, ami zárkózott, mogorva férjének is segít a veszteség feldolgozásában és az emberi kapcsolatok újra szövésében. Az éneklés.

  • Május 08. 18.45
  • Puskin Mozi

Vetítés utáni beszélgetést vezeti Mispál Attila Balázs-Béla díjas rendező.

PAUL ANDREW WILLIAMS: DAL MARIONNAK (2012) 93’

A kissé zsémbes és zárkózott Arthur (Terence Stamp) nem nézi jó szemmel felesége hóbortját. Marion (Vanessa Redgrave) ugyanis betegsége ellenére nagyon is aktív tagja a helyi kórusnak, ahol egy fiatal kórusvezető, Elizabeth (Gemma Arterton) borzolja a kedélyeket. Arthur végül mégis enged felesége kérésének és csatlakozik a szokatlan kórushoz, hogy elénekelje az utolsó dalt Marionnak.

 

Jegyek és bérletek kaphatóak a Puskin Moziban.

  • Teljes árú jegy: 1200 Ft
  • Kedvezményes jegy 6.45 Faludi filmklub bérlettel: 700 Ft
  • Féléves 6.45 Faludi filmklub bérlet: 2100 Ft

A Faludi Ferenc Akadémia heti rendszerességgel tart dokumentumfilmes illetve játékfilmes filmklubot. A 2019 tavaszi félévének programja egyaránt válogat a magyar klasszikusok és nemzetközi kortárs rendezők munkáiból. A vetítéseket beszélgetés követi filmes alkotók és szakemberek vezetésével. A filmklubok alcíme a “látható és láthatatlan” jelzi, hogy a választott filmek és az utánuk következő beszélgetések azt vizsgálják, hogy a kézzelfogható világ mellett hogyan értelmeződik a film nyelvén életünknek az a távlata, amely érzéki módon többnyire megragadhatatlan.


Filmklubjainkat támogatja a Magyar Filmklub Szövetség, és az NKA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük