A Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia

műhelysorozata folytatódik 2020 őszén:

 

ismét Keresztény Mentor Műhely I. 

a másik emberre és az Istenre figyelés készségének fejlesztése

és

a Műhely I. sikeres elvégzőinek Keresztény Mentor Műhely II.

a keresztény mentori kapcsolat alapvető területei

címmel.

 

Műhelyvezető: Dr. Hélisz Katalin     Lelkigondozó és metálhigiénés szakember, a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia és az Ignáci Lelkiségi Központ Lelkivezető és lelkigyakorlat-kísérő képzésének munkatársa,    a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Pasztorális Tanácsadó mesterképzésének    oktatója.

 

Szeretne mások mellé állni az emberi és a hitbeli fejlődés útján?

Fontos Önnek, hogy a munkáját és a hitét összhangba hozza és ebben másokat is segítsen?

Szeretné mindezt mélyebben és hitelesen tenni?

Szívesen fejlesztené önismeretét és istenkapcsolatát egy erre irányuló műhelymunkában?

 

A Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia kétrészes Keresztény Mentor Műhelye olyan felnőttek számára javasolt, akik munkakörükből, illetve mindennapos élethelyzetükből fakadóan másokat segítenek az emberi és a hitbeli fejlődés útján, és ebben szeretnének elmélyülni és továbbfejlődni.

 

Mi a Keresztény Mentor Műhely I. és II. célja?

A kétrészes műhely során a résztvevők megtanulják saját hitük életre váltásának fontosságát, és olyan készségeket és hozzáállást sajátítanak el, amelyek által másokat támogathatnak az önismeret és Isten mélyebb megismerésének útján. A műhelysorozat ehhez kínál saját élményt, iránymutatást és eszközrendszert.

 

Kik jelentkezhetnek?

Bárki jelentkezhet, aki napi tevékenysége, munkája során emberekkel foglalkozik, és szívesen segíti őket a hiteles keresztény életben (lehet segítő foglalkozású: tanár, pap, lelkész, hitoktató, orvos, ápoló, szociális munkás csakúgy, mint a lelki élet integritását átadni vágyó szülő, fodrász, mérnök, ügyvéd stb.).

 

Hogyan zajlik a Keresztény Mentor Műhely I. és II.?

Keresztény Mentor Műhely I.:

Négy szombati napon 9.00–17.00 óra között elméleti képzés (előadások) és gyakorlatok (kiscsoportos munka, egyéni reflexiós feladatok) formájában.

Keresztény Mentor Műhely II.:

A műhelysorozat második része öt alkalommal, kéthetente hétfő esténként 17.30–21.00 óra között a keresztény mentori kapcsolat alapvető területeibe ad betekintést. Ezen a műhelyen azok vehetnek részt, akik sikeresen elvégezték a Műhely I. alkalmait.

  1. a)  Az élet és a lelki út kapcsolata
  2. b)  Spirituális alkatok
  3. c)  Az imaélet és sajátosságai
  4. d)  Hit a krízisben, krízis a hitben
  5. e)  Etikai és pszichológiai megfontolások a keresztény mentori kapcsolatban

 

Mire lesz alkalmas, aki elvégzi a műhely I. és II. részét?

Keresztény Mentor Műhely I.

 A résztvevők elsajátíthatják az odafordulás és az értő figyelem képességét, hogy meghallják, amit a másik ember mond, vagy éppen nem mond, és építő módon szembesítsék a hallottakkal. Képessé válhatnak arra, hogy felismerjék, hol tart a másik ember a lelki fejlődésben, és mi segítené tovább ezen az úton. Az I. műhely önmagában is sok tudást és tapasztalatot nyújt, azonban a ráépülő II. résszel válik kerek egésszé.

Keresztény Mentor Műhely II.

 A Keresztény Mentor Műhely II. az I. részben elsajátított készségekre épül, ezért a részvételhez az I. műhely előzetes elvégzése szükséges. A Műhely II. elengedhetetlen gyakorlati tudnivalókat nyújt ahhoz, hogy értő, felkészült és hitre épülő támogatást tudjunk adni a hozzánk fordulóknak.

A műhelyek elvégzését a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia tanúsítványai igazolják.

 

Jelentkezéshez fontos tudnivalók

Jelentkezéseket mindkét Műhelyre fogadunk, azonban a változtatás jogát fenntartjuk a Covid-19 járvánnyal kapcsolatos, mindenkor hatályos rendelkezéseknek megfelelően.

MŰHELY I.

Időpont:          2020. szeptember 5., 12., 19., 26. (szombati napokon) 9.00–17.00 óráig

Helyszín:        Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia, Párbeszéd Háza (Cím: 1085 Budapest, Horánszky u. 20.)

Jelentkezési határidő:            2020. augusztus 25. kedd

A részvétel díja:         30 000 Ft/fő (diákoknak és nyugdíjasoknak 25 000 Ft/fő), amelyet az online jelentkezést követően átutalással szükséges befizetni ahhoz, hogy a jelentkezés érvényessé váljon. A díjról kiállított számlát az első alkalommal adjuk át. Kérjük, hogy céges befizetés esetén az online jelentkezéskor jelezze, ha a számlára az utaláshoz előzetesen szüksége van.

 

Jelentkezni itt lehet.

 

MŰHELY II.

Időpont:          2020. október 12., 26., november 9., 23., december 7. (hétfői napokon) 17.30-21.00 óráig

Helyszín:        Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia, Párbeszéd Háza (Cím: 1085 Budapest, Horánszky u. 20.)

Jelentkezési határidő:            2020. október 2. péntek

A részvétel díja:         30 000 Ft/fő (diákoknak és nyugdíjasoknak 25 000 Ft/fő), amelyet az online jelentkezést követően átutalással szükséges befizetni ahhoz, hogy a jelentkezés érvényessé váljon. A díjról kiállított számlát az első alkalommal adjuk át vagy postázzuk. Kérjük, hogy céges befizetés esetén az online jelentkezéskor jelezze, ha a számlára az utaláshoz előzetesen szüksége van.

 

Jelentkezni itt lehet.

 

További kérdéseivel kérjük, forduljon hozzánk bizalommal az alábbi e-mail-címen: [email protected]

 

 A Faludi Ferenc Jezsuita Akadémiáról

 A Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia újszerű, felnőttek képzésével, reflexióval és kutatással foglalkozó, az értékteremtés, a felelősségvállalás és a közösség elveire épülő intézmény, amely a jezsuita értékrenden és hagyományokon alapszik. Programjaival támogatást nyújt felnőttek számára abban, hogyan találhatják meg személyes feladatuk, sikerük és felelősségük mentén az összhangot önmagukban és maguk körül, hogyan járulhatnak hozzá közös életünk, társadalmunk, kultúránk előremozdításához és a természet megóvásához.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük