Minden adott egy érdektelen történethez: középkorú boltosnő, osztrák kiskertek. Aztán megmozdul a semmi…

A vetítést követően beszélgetés Mispál Attila rendező moderálásával.

Karl Markovics: Szupervilág (2015) 120′

A negyvenes évei végén járó Gabi Kovanda egy szupermarketben dolgozik. Éli az életét család és munka, otthoni és élelmiszerbolti rutin között. Ám amikor egy nap hazamegy a munkából, olyasvalami történik, ami egy csapásra megváltoztatja az életét. Sem látni, sem hallani nem lehet, és mégis úgy éri Gabit, mint derült égből a villámcsapás? találkozik Istennel…

“Nem Gabi Kovanda az első karakter az európai kultúrtörténetben, aki hangokat hall ott és akkor, ahol és amikor senki más nem. Jean D’Arc és Woyzeck talán a két leghíresebb.
Ám Gabi napjaink Ausztriájában, egy kisvárosi diszkont pénztárosaként lép kapcsolatba a „felettes világ”-gal, melyre a film többértelmű címe utal.
Mi lehet az oka és mi a célja a valóság eme önkéntelen kiterjesztésének? S vajon hogy reagál rá a főszereplő emberi környezete?
Racionális analízis-kísérlet az irracionálisról tőlünk egy határral nyugatabbról.
Vigyázat: a film megtekintése nyugtalanító kérdések önmagunknak való föltevésével jár!” 
Mispál Attila

 

Mivel a járványhelyzetre való tekintettel a rendezvényeink befogadóképessége limitált, A RÉSZVÉTEL ELŐZETES JELENTKEZÉSHEZ (REGISZTRÁCIÓ) KÖTÖTT, AMELYET A PÁRBESZÉD HÁZA HONLAPJÁN TEHET MEG az alábbi linken:

https://parbeszedhaza.hu/esemeny/almasi-tamas-kituntetetten-faludi-doku-filmklub

A részvétel alapvetően ingyenes, de kérjük, hogy lehetőségeihez mérten előzetes vagy helyszíni adományával támogassa a program megvalósulását.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a járványhelyzetre való tekintettel belépéskor maszk vagy kendő viselése kötelező, valamint kérjük vendégeinket az ajánlott 1,5 méteres távolság betartására a Házban tartózkodásuk alatt.

Számunkra a vendégek biztonsága a legfontosabb, ezért igyekszünk megteremteni a lehetőségekhez képest legideálisabb körülményeket az eseményekhez, ehhez azonban az Önök együttműködésére is szükség van. Éppen ezért arra kérünk mindenkit, hogy úgy figyeljenek egymásra, ahogy azt mi is tesszük majd! Segítségül ehhez összeállítottunk egy listát, amelyet érdemes szem előtt tartani, ha úgy tervezik, részt vesznek a programunkon.

A helyzetnek megfelelően folyamatosan frissülő tájékoztató itt követhető nyomon: https://parbeszedhaza.hu/blog/tajekoztato-vendegeink-szamara

Köszönjük megértésüket, támogatásukat!

 

2020 őszi félév programja

 

Filmklubunkat támogatja a Nemzeti Kulturális Alap.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük