Vendég: Böjte Csaba OFM

Téma: a gyermekvállalás, a magyar jövő

  • Január 29. 18:00
  • Párbeszéd Háza (1085 Budapest Horánszky utca 20.)

Kísérőfilm: Mungiu: Négy hónap, három hét, két nap(2017) 113′

A román Cristian Mungiu filmje nem ígér könnyű szórakozást – ahogy a film szereplőinek meg kell küzdeniük saját életük reménytelenségeivel, úgy ebben a közel két órában nekünk is végig kell gondolnunk múltunk eredményeit, tévedéseit, életünk jövőről szövögetett álmait. A műalkotás látszólag nem sok reményre jogosít fel bennünket – ezért is lesz jó Böjte Csabával és Szekeres Csabával beszélgetnünk, hogy segítségükkel túljuthassunk a sokunk által nehezen átléphető szakadékon, ami a remény embereit elválasztja tőlünk, a folyamatosan bizonytalankodóktól, kételkedőktől.

Házigazda: Lázár Kovács Ákos médiakutató és Sajgó Szabolcs SJ

Sorozatunk filmek és beszélgetések metszeteiben születik, alakul. Nem Jézus történeti személyét, hanem a Krisztus ihlette megváltás-utak vászonra fogalmazásait tárja fel, mindezt folyamatosan társadalmunk változásairól, folyamatairól szóló beszédterek közé helyezve. A vetítések utáni beszélgetésekben, a kultúra és a vallás szerves egységében a politika, a gazdaság, a tudomány, a művészet és más részrendszerek avatott és ismert képviselői osztják meg gondolataikat az aktuális film által felvetett társadalmi folyamatokról.

A filmművészek filmjeikkel, a meghívott vendégek véleményeikkel hozzák létre a beszélgetés-tereket. Vetítések és beszélgetések minden hónap utolsó keddjén.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük