„Ha meghallanád az Isten szavát, titokban akarnád-e tartani?”

Szent Ignác ünnepéhez kapcsolódóan két TV csatornán is látható lesz a rendalapító Szent Ignác életéről szóló film, melynek kizárólagos magyarországi forgalmazója a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya.

  • júl. 30., 22.30 Duna World csatorna
  • júl. 31., 21.00 EWTN (Bonum TV) Ismétlés aug. 7-én, a Társaság helyreállításának napján 17.30-kor.

 

 

IGNÁC

(Ignacio de Loyola, Jescom Film Philippines, 2016., 118 perc, rend.: Paolo Dy, Cathy Azanza, Ignác szerepében: Andreas Muñoz)

A Magyar Jezsuita Rend (Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya) 2017. április 24-én vetítette először a rendalapító Loyolai Szent Ignác visszaemlékezései alapján készült Ignác című történelmi drámát.

Egy katona története, egy erőszakos, bűnös emberé, aki miközben megpróbált a fény felé fordulni, rákényszerült arra, hogy egészen a legvégsőkig, a halál küszöbéig elmenve küzdjön meg belső démonaival. A Spanyolországban és a Fülöp-szigeteken forgatott produkcióban megjelennek Ignác merész, de hiábavaló erőfeszítései a pamplonai csatában, a depresszióval és öngyilkosság-közeli lelkiállapottal való küzdelmei, valamint az Inkvizíció előtti pere és annak végső, pozitív kimenetele.

 

///

MÁR KAPHATÓ DVD-N!

A film megvásárolható személyesen a Párbeszéd Házában (Budapest, Horánszky u. 20, 1085) illetve online a Jezsuita Kiadó oldalán.

Extrák:

  • Filmajánlók
  • Filmelőzetes
  • Szent Ignác élete
  • Kreatív szolgálattal a határokig — Jezsuiták Magyarországon 1-3. (dokumentumfilm)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük