FILMES ZSŰRI

Pavel Lungin

1949-ben született Moszkvában. Matematikát és nyelvészetet hallgatott a Moszkvai Állami Egyetemen, majd 1976-tól a film közelébe került. Második generációs forgatókönyvíróként írt vagy féltucat filmsztorit, ám rendezésre csak 40 éves kora körül vállalkozott, nem kis sikerrel: Taxi Blues címu filmjéért 1990-ben a legjobb rendezonek járó díjjal tüntették ki a Cannes-i filmfesztiválon. 

 

 

Radu Jude

Radu Jude (1977) román rendező filmjei számos rangos nemzetközi fesztiválon szerepeltek és nyertek díjakat (többek közt Sundance, San Francisco, Los Angeles, Berlinale Forum). Harmadik nagyjátékfilmje az Aferim! a legjobb rendező Ezüst Medve-díját nyerte el a 65. Berlinalen.

 

 

Lázár Kovács Ákos

Médiakutató, esztéta, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán a Kommunikáció- és Médiatudományi Intézet vezetője. A SIGNIS (Kommunikáció Katolikus Világszervezete) EUROPE elnöke, rendszeresen tart kurzusokat, vesz részt konferenciákon, vezet kutatásokat, publikál könyveket, tanulmányokat a kultúratudomány, a média, a film és a kommunikáció elméletkörében.

 

 

...szervezés alatt...

FOTÓS ZSŰRI

Haris László

Balogh Rudolf-, Demeter- és Prima-díjas fotográfus, Érdemes Művész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. 1964-től számos egyéni és csoportos kiállításon vett részt itthon és külföldön egyaránt. Műveit különböző köz- és magángyűjteményekben őrzik.

 

 

 

...szervezés alatt...