LELKIÁLLÍTÁS

Néma csöndben adott ideig keringenek a résztvevők a teremben az alkotások előtt - alkotástól alkotásig mennek teljes csöndben, addig, amíg az egyik alkotás ki nem kezd a nézőjével. Ha ez megtörténik, a néző megáll, hagyja magát "megdolgozni" a műalkotás által, lélekben kötekednek egymással. A maradék időt a gyakorlat végéig "édeskettesben" töltik. A légyott idejének múltával mindenki marad helyben, megfordul, háttal az alkotásnak behunyja a szemét és felidézi "kedvesét", keresi, mi az az egy szó, kifejezés, ami legjobban leírja a találkozás keltette lelkiállapotot. Majd már nyitott szemmel sorra bemondják a résztvevők a bűvös szót, megosztásként.

Korábbi lekiállítások:

Online alternatíva - Képnézegető

A Faludi Galéria LELKIÁLLÍTÁS programjának online változataként Képnézegető címmel új lehetőséget ad képzőművészeti alkotások bemutatására. A felkért művészektől beérkezett alkotásokból válogatva egy-egy kép egy héten át lesz látható mint „A hét képe”. A művészek kérésünkre a „Lelkiállítás” hívószóra válaszul alkotásuk spirituális vonatkozásáról is írtak. Isten szép, minden szépségnek Ő a forrása.

HAJDUFY ZSUZSANNA: A LÁTOGATÓ

kép 4 / 9

Bronz, 18*15 cm “A mű rövid ismertetése magába foglalja annak spirituális vonatkozását is: A Látogató című plasztika egy angyalt ábrázol. Az angyal gondterhelt, ám szándékaim szerint szeretetteli arckifejezéssel nézi a földi világot, különösen bennünket, embereket… Figyelni jött, felügyelni… Óvni, vigyázni a – – jóságot-, vigyázni a keresztény értékrend adta jóságot, ugyanakkor szomorúsággal és aggodalommal tölti el a bűn egyre erősödő jelenléte, az – összemberi – értékrend mérhetetlenül negatív változása, akár végletes bajba sodrása annak a bolygónak, amely valaha maga a Paradicsom volt.” Hajdufy Zsuzsanna