A Faludi Ferenc Akadémia által készített Családban maradva című dokumentumfilm-sorozat négy család életébe enged bepillantást. A Közösség évében, a Házasság hetével kezdődően az ő történetük alapján indul filmvetítéssel egybekötött párkapcsolati műhelysorozatunk, amelyre házaspárokat és családalapítás előtt álló fiatalokat egyaránt várunk.

Nincs családi élet, párkapcsolat tőlünk független és tőlünk függő problémák nélkül. Ezek a problémák néha nagyon komolyak, de tőlünk is függ, hogy megerősítik-e a házasságot, a családot, vagy szétzilálják. A tágabb családi és baráti közösség felelőssége is nagy, segítik-e, hordozzák-e aktívan és Isten előtt a bajban lévőket. 

A Párbeszéd Háza célkeresztjében 2020-ban a közösség van, a közösség felelőssége és lehetőségei is. A Házasság hetében egy sorozat nulladik eseményét rendezzük. A fenti alcímmel a Faludi Ferenc Akadémia volt Szőts Műhelyének tagjai és mások 2019-ben öt filmet forgatott négy házaspárral. Az interjúk során a házaspárok nagyon őszintén vallottak a nehézségekről és arról, mi segítette őket a megoldás és a növekedés felé. 

Február 14-én 20.00-21.30 között a Párbeszéd Házában egy 20 perces filmet tekintünk meg, majd szerzetesek, mentálhigiénés szakemberek és mások szólnak a témához, kérdéseket és feladatokat adva, amiket a résztvevők aztán kiscsoportokban dolgoznak föl. Hívunk mindenkit, aki házasságban él vagy abban szeretne élni, és úgy gondolja, hogy segítségére lehet ez a műhelysorozat. Egyben meghirdetjük a tavasszal indítandó ötrészes sorozatunkat, ami műhely jellegű lesz.

Regisztráció: a Párbeszéd Háza honlapján.

A filmek megtekintéséhez KATT ide.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük