A Családban maradva című dokumentumfilm sorozat négy család életébe enged bepillantást. A 20-30 perces filmek közvetítésével összekapcsolt alkalmakon a Párbeszéd Háza és Faludi Ferenc Akadémia igazgatója, ill. mentálhigiénés szakemberek adnak szempontokat a párkapcsolati műhely résztvevőinek. A hatrészes műhelysorozat utolsó alkalmát június 9-én közvetíti az EWTN – Katolikus TV.

6/6. Vissza- és előretekintés. Összefoglalás

Meghívottak a sorozat korábbi vendégei:
• Keresztes Ilona, a Kossuth Rádió szerkesztője
 Kiss Didák OFM családterapeuta
 Szásziné Fehérváry Anikó mentálhigiénés szakember, pár- és családterapeuta.
• Varga Péter Pius pszichodráma vezető.

Házigazdák:
• Héjj-Csizmazia Gyopár pszichodráma vezető
• Sajgó Szabolcs SJ.

Nagy szeretettel várjuk az érdeklődőket az online térbe, ahol lehetőség lesz kérdezni is! A sorozat előző részei kapcsán június 5. péntek délig a [email protected] címre várjuk a kérdéseket, észrevételeket, melyekre a műsorban reflektálnak a szakemberek.

A sorozatról:

A magyar jezsuita provincia által meghirdetett Közösség éve gondolatköréhez kapcsolódva a sorozat négy házaspár életébe enged bepillantást egy ötrészes sorozat levetítésével. A sorozatban nehézségeken, kríziseken átjutott házaspárok osztják meg személyes és praktikusan is használható tapasztalataikat. A házaspárok megtapasztalták, hogy a nehézségek lehetőséget is rejtenek a növekedésre, a kapcsolat erősítésére. A filmekben láthatóvá válik, hogy a krízist teremtő módon be tudták építeni a kapcsolatukba, mely így gazdagodott. A filmek párkapcsolatban élők, fiatal és idősebb párok, házasok és közösségek számára is lehetőséget teremtenek arra, hogy saját kérdéseikről beszélgessenek. A tapasztalat azt mutatja, hogy a filmekből akkor is sok értékes szempontot kaphat a néző, ha az adott epizód fő témájául szolgáló kérdéskörrel nem volt dolga. A megküzdési technikák, az őszinte megosztások sok hasznos szempontot és kérdésfelvetést kínálnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük