Családban maradva című dokumentumfilm sorozat négy család életébe enged bepillantást. A 20-30 perces filmek közvetítésével összekapcsolt alkalmakon a Párbeszéd Háza és Faludi Ferenc Akadémia igazgatója, ill. mentálhigiénés szakemberek adnak szempontokat a párkapcsolati műhely résztvevőinek. A hatrészesre tervezett sorozat harmadik alkalmát május 19-én közvetíti az EWTN – Katolikus TV.

3/6. Jobban szeretem, mint az igazamat

A veszteség megélése hatalmas trauma a házaspár számára. Lehetséges felállni a legnagyobb veszteség után is? Hogyan lehet feldolgozni egy traumát: együtt vagy külön? Ha külön indulunk lehetséges, hogy az utak összeérnek? Mi tarthat meg a legnagyobb próbák idején?

A harmadik alkalom vendége Héjj-Csizmazia Gyopár pszichodráma vezető.

Házigazda: Sajgó Szabolcs SJ.

Nagy szeretettel várjuk az érdeklődőket az online térbe, ahol lesz lehetőség kérdezni is az adott témában! A műsor után pedig május 22. péntek délig a [email protected] címre várjuk a kérdéseket, észrevételeket, melyekre a sorozat következő részében reflektálnak a szakemberek.

A sorozatról:

A magyar jezsuita provincia által meghirdetett Közösség éve gondolatköréhez kapcsolódva a sorozat négy házaspár életébe enged bepillantást egy ötrészes sorozat levetítésével. A sorozatban nehézségeken, kríziseken átjutott házaspárok osztják meg személyes és praktikusan is használható tapasztalataikat. A házaspárok megtapasztalták, hogy a nehézségek lehetőséget is rejtenek a növekedésre, a kapcsolat erősítésére. A filmekben láthatóvá válik, hogy a krízist teremtő módon be tudták építeni a kapcsolatukba, mely így gazdagodott. A filmek párkapcsolatban élők, fiatal és idősebb párok, házasok és közösségek számára is lehetőséget teremtenek arra, hogy saját kérdéseikről beszélgessenek. A tapasztalat azt mutatja, hogy a filmekből akkor is sok értékes szempontot kaphat a néző, ha az adott epizód fő témájául szolgáló kérdéskörrel nem volt dolga. A megküzdési technikák, az őszinte megosztások sok hasznos szempontot és kérdésfelvetést kínálnak.

A sorozat további alkalmai:

• május 26. – Vajon milyen virág lehet? Vendég: Szásziné Fehérváry Anikó mentálhigiénés szakember, pár- és családterapeuta
https://www.facebook.com/events/595034184451247/

• június 02. – Szabadon szeretve. Vendég: Kiss Didák OFM családterapeuta
https://www.facebook.com/events/3004664976266626/

• június 09. – Vissza- és előretekintés. Összefoglalás. Meghívottak: a sorozat vendégei és nézői.
https://www.facebook.com/events/2671679996450304/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük