!!!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy a Családban maradva párkapcsolati műhely eseményeit nem tartjuk meg. Az esetleges pótlás időpontjáról feltétlenül tájékoztatjuk Önöket. A további programváltozásokat honlapunkon és Facebook-oldalunkon is figyelemmel kísérhetik!

Megértésüket köszönjük!

!!!

1/5. Ami van, annak szabad lennie

A Családban maradva című dokumentumfilmek négy család életébe engednek bepillantást. A vetítéssel összekapcsolt alkalmakon szerzetesek és mentálhigiénés szakemberek adnak szempontokat a párkapcsolati műhely résztvevőinek.

Házigazda: Zöldyné Szita Erzsébet és Sajgó Szabolcs SJ.

Vendég: Varga Péter Pius.

  • Párbeszéd Háza
  • Március 24. 19:30

Regisztrációköteles program. Regisztrálás >> katt ide.

A Párbeszéd Házában működő Faludi Ferenc Akadémia dokumentumfilm-sorozata, a Családban maradva négy család életébe enged bepillantást. Elsőre épnek, ideálisnak tűnnek, azonban egy átlagos vagy attól döntően eltérő esemény, körülmény által a sors különös nehézséget rótt rájuk. Sérülten született vagy elveszített gyermek, elmaradt gyermekáldás, majd örökbefogadás, kapcsolati konfliktusok. Mindezek ellenére teljes életet élnek.

A filmekben szereplő párok a saját megküzdési stratégiájukról, az átélt fázisok nehézségeiről és arról is vallanak, miként találták meg a tovább vezető utat. Az egyenként bő húsz perces epizódokból megtudhatjuk, a szereplők miként voltak képesek a nehézségek ellenére is megőrizni a család egységét és egymás iránti elköteleződésüket, miközben beszélnek arról is: az őket ért veszteségeket sikerült teremtő módon beépíteni az életükbe.

A filmek rávilágítanak, hogy bár sok előre nem ismert megpróbáltatás is szegélyezi egy család életét, lehetséges rajtuk felülkerekedni, és értékké változtatva a családtagok mindennapjainak részévé tenni ezeket. Az epizódok amellett, hogy közösségek és párok számára hasznos témafelvetők lehetnek, a családalapítás előtt álló fiatalokat is abban erősíthetik meg, hogy érdemes bátorsággal elköteleződve vállalni az anyaság és az apaság olykor nehéz, de felemelő hivatását. Mindegyik film erőssége az őszinte szembenézés önmagukkal és egymással, köntörfalazás nélkül és egymás tiszteletben tartásával.

A Közösség évéhez kapcsolódva, a Belvárosi Csend programsorozatának részében a Párbeszéd Házában filmvetítéssel összekapcsolt párkapcsolati műhelysorozat indítunk Családban maradva címmel. Az egyes alkalmakon szerzetesek és mentálhigiénés szakemberek szólnak hozzá a témához, kérdéseket és feladatokat adva, amiket a résztvevők aztán kiscsoportokban dolgoznak föl.

Az első alkalommal vetített epizód:

A sorozat további alkalmai:

április 14. – Mindennapi döntés. Vendég: Keresztes Ilona, a Kossuth Rádió szerkesztője >>regisztrálás
április 28. – Jobban szeretem, mint az igazamat. Vendég: Héjj-Csizmazia Gyopár pszichodráma vezető >>regisztrálás
május 12. – Vajon milyen virág lehet? Vendég: Baják Gábor pszichológus >>regisztrálás
május 26. – Szabadon szeretve. Vendég: Kiss Didák OFM családterapeuta >>regisztrálás
 
Az alkotók és a szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki házasságban él vagy abban szeretne élni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük