A Faludi Galéria LELKIÁLLÍTÁS programjának online változataként Képnézegető címmel új lehetőséget ad képzőművészeti alkotások bemutatására. A felkért művészektől beérkezett alkotásokból válogatva egy-egy kép egy héten át lesz látható mint „A hét képe”. A művészek kérésünkre a „Lelkiállítás” hívószóra válaszul alkotásuk spirituális vonatkozásáról is írtak. Isten szép, minden szépségnek Ő a forrása.

 

A hét ráadás-képe – Szigetvári Krisztina: “Az új élet reménye” – VIZEK

 

A hét képei voltak:

 

BOLDI: GENEZIS

kép 1 / 16

márvány szobor, mérete: 43x56x28cm; "Régóta foglalkoztat az emberi létezés mibenlétének, az élet eredetének kutatása, ennek lehető legkifejezőbb művészi megragadására tett kísérletek. A Genezis szobor a kezdet eredetét, a teremtés és az élet eredetének mibenlétét szimbolizáló absztrahált formavilágú plasztika. A finom ívű, egységes kompozíció közvetve a termékenységet, egy új élet kezdetét, a kibontakozást és az örök körforgást is jelképezi." BOLDI

Lelkiállítás

Néma csöndben adott ideig keringenek a résztvevők a teremben az alkotások előtt – alkotástól alkotásig mennek teljes csöndben, addig, amíg az egyik alkotás ki nem kezd a nézőjével. Ha ez megtörténik, a néző megáll, hagyja magát “megdolgozni” a műalkotás által, lélekben kötekednek egymással. A maradék időt a gyakorlat végéig “édeskettesben” töltik. A légyott idejének múltával mindenki marad helyben, megfordul, háttal az alkotásnak behunyja a szemét és felidézi “kedvesét”, keresi, mi az az egy szó, kifejezés, ami legjobban leírja a találkozás keltette lelkiállapotot. Majd már nyitott szemmel sorra bemondják a résztvevők a bűvös szót, megosztásként.

Korábbi lekiállítások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük