A Faludi Galéria LELKIÁLLÍTÁS programjának online változataként Képnézegető címmel új lehetőséget ad képzőművészeti alkotások bemutatására. A felkért művészektől beérkezett alkotásokból válogatva egy-egy kép egy héten át lesz látható mint „A hét képe”. A művészek kérésünkre a „Lelkiállítás” hívószóra válaszul alkotásuk spirituális vonatkozásáról is írtak. Isten szép, minden szépségnek Ő a forrása.

A hét képe: Horváth László Adrián: Időbomlás

akril, vászon – 80 x 80 cm – 2017

“A festmény Szentmihályi Szabó Péter: Szerelmes vagyok c. versére készült. Több keresztény versre készítettem már képet. A versek szavainak hatására sokszor megjelenik egy-egy kép bennem, amelyek egy-egy festmény alapját képezik.

A versen keresztül átjövő végtelent; az Isten fénye, személye, a Vele való kapcsolatunk melletti földi kapcsolatok múló hiábavalóságát, jelentéktelenségét jelenítettem meg. Ez volt az a fő gondolat, amely megfogott e versben.”  – Horváth László Adrián

Szentmihályi Szabó Péter: Szerelmes vagyok

Szerelmes vagyok a végtelenbe,
a Végtelen sötét terekbe,
ahol az idő kék terekbe bomlott,
hol istenfogak őrölnek kristálycsontot –
oda vágyom, ahol az anyag is reszket,
ahol lefagynak egymásról a testek,
ahol csak nincsen-t és nem-et suttognak kőajkak el az ércvilág felett,
s a mindenség forgó, örök kupolája nem ing,
hiába földevő, rongyos részegségeink.

A műalkotás megvásárolható.
Ár: 160 000 Ft

Elérhetőség: 06305609987, [email protected]

Berzy Katalin: Stáció 14/5 Cirenei Simon segít Jézusnak a keresztet hordozni

kép 1 / 33

Technika:  Mintázott, redukciós égetéssel (raku) készített mázas kerámia. Méret: 40 X 42 cm. "A bemutatott plasztika egy meglévő Stáció sorozat egy darabja. Amiért ezt a képet választottam: A napjainkban vírussal fertőzött, háborúval , meneküléssel, természeti csapásokkal küszködő világunkban a segítségnyújtás ugyanolyan fontos, mint az Úr pillanatnyi megsegítése volt a Golgotára vezető úton." Berzy Katalin

A hét képei voltak:

Lelkiállítás

Néma csöndben adott ideig keringenek a résztvevők a teremben az alkotások előtt – alkotástól alkotásig mennek teljes csöndben, addig, amíg az egyik alkotás ki nem kezd a nézőjével. Ha ez megtörténik, a néző megáll, hagyja magát “megdolgozni” a műalkotás által, lélekben kötekednek egymással. A maradék időt a gyakorlat végéig “édeskettesben” töltik. A légyott idejének múltával mindenki marad helyben, megfordul, háttal az alkotásnak behunyja a szemét és felidézi “kedvesét”, keresi, mi az az egy szó, kifejezés, ami legjobban leírja a találkozás keltette lelkiállapotot. Majd már nyitott szemmel sorra bemondják a résztvevők a bűvös szót, megosztásként.

Korábbi lekiállítások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük