A Faludi Galéria LELKIÁLLÍTÁS programjának online változataként Képnézegető címmel új lehetőséget ad képzőművészeti alkotások bemutatására. A felkért művészektől beérkezett alkotásokból válogatva egy-egy kép egy héten át lesz látható mint „A hét képe”. A művészek kérésünkre a „Lelkiállítás” hívószóra válaszul alkotásuk spirituális vonatkozásáról is írtak. Isten szép, minden szépségnek Ő a forrása.

 

A hét képe – HAJDUFY ZSUZSANNA: A LÁTOGATÓ

Bronz, 18*15 cm

“A mű rövid ismertetése magába foglalja annak spirituális vonatkozását is:

A Látogató című plasztika egy angyalt ábrázol. Az angyal gondterhelt, ám szándékaim szerint szeretetteli arckifejezéssel nézi a földi világot, különösen bennünket, embereket… Figyelni jött, felügyelni… Óvni, vigyázni a – – jóságot-, vigyázni a keresztény  értékrend adta jóságot, ugyanakkor  szomorúsággal és aggodalommal tölti el  a bűn egyre erősödő jelenléte,  az  – összemberi – értékrend mérhetetlenül negatív változása, akár végletes bajba sodrása annak a bolygónak, amely valaha maga a Paradicsom volt.” Hajdufy Zsuzsanna

 

A hét “bónusz-képe” – HAJDUFY ZSUZSANNA: ESZMÉLÉS 

“A mű címe Eszmélés, a tápláló közegből

kibontakozó  ÉLET szimbolikája.

Spirituális értelemben többféle asszociációra hív a szobor üzenete, amelyben a – Magvető – példázatán, de a – Mustármag – szimbolikáján keresztül is, egészen az anyáméh éltető közegének felismeréséig  juthatunk, ám  teljes elvonatkoztatásban az odaadó, lélekkel teli körülmények  HIT-re gyakorolt hatását igyekszik kifejezni, amelyből mindannyiszor csakis az élet csodái fakadhatnak.” Hajdufy Zsuzsanna

 

A hét képei voltak:

 

///

Lelkiállítás

Néma csöndben adott ideig keringenek a résztvevők a teremben az alkotások előtt – alkotástól alkotásig mennek teljes csöndben, addig, amíg az egyik alkotás ki nem kezd a nézőjével. Ha ez megtörténik, a néző megáll, hagyja magát “megdolgozni” a műalkotás által, lélekben kötekednek egymással. A maradék időt a gyakorlat végéig “édeskettesben” töltik. A légyott idejének múltával mindenki marad helyben, megfordul, háttal az alkotásnak behunyja a szemét és felidézi “kedvesét”, keresi, mi az az egy szó, kifejezés, ami legjobban leírja a találkozás keltette lelkiállapotot. Majd már nyitott szemmel sorra bemondják a résztvevők a bűvös szót, megosztásként.

Korábbi lekiállítások:

Egy gondolat ehhez: “A hét képe I HAJDUFY ZSUZSANNA: A LÁTOGATÓ”

  • Gratulálok Zsuzsa csodálatosak az alkotásaid. Bár csak virtuálisan láthatom remélem lesz alkalmam meglátni az eredetit.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük