Képzések

A Szentjánosbogár közösség a jezsuita rendhez és az ignáci pedagógiához erősen kötődő ifjúsági közösség. Tevékenységének és pedagógiájának központi elemé a játék. A közösség célja, hogy a táborokban és klubokban jóra törekvő, Krisztust szerető és követő gyerekeket neveljünk és ehhez a játék nyelvét használjuk.
A rituálpedagógia a drámapedagógia új, alternatív művészetpedagógiai formáját, valamint az iskolai tanulási zavarok, viselkedési zavarok megszüntetésének kiváló módszerét kínálja az érdeklődő pedagógusok és a gyermekekkel foglalkozó felnőttek számára.
Hogyan készítsünk iskolai drogprevenciós stratégiát és hogyan valósítsuk meg?
Az internethasználat már nagyon korán meghatározó részévé válik a fiatalok mindennapjainak. A virtuális tér számos hasznos oldala mellett sokszor  kiszámíthatatlan veszélyforrást is jelent a gyermekek számára.
Idén is hívjuk a tanárokat az esetmegbeszélő alkalmakra, ahol szakmai irányítás mellett lehet a mindennapi helyzeteket megosztani és tapasztalatokat cserélni.
Hogyan énekeljük, hogyan kísérjük gitárral és más hangszerekkel a taizéi énekeket? Mit énekeljünk különböző liturgikus alkalmakon? Hogyan vezessük az imaórákat?
Az őszi félév során hat alkalmas zárt csoportunkban együtt szeretnénk felkészülni gyermekeink szexuális nevelésére.
Etikai, erkölcsi, életvezetési kérdéseket szemléltető, tanórák során jól használható rövidfilmes segédanyagunk használatát segítő műhelynap