Film

Jézus-filmek kezdetektől napjainkig. - Válogatás a filmtörténet 100 évének meghatározó filmjeiből.   2017. szeptember 26-án (kedden) Pier Paolo Pasolini filmje a "Máté evangéliuma" (133 perc, 1964) kerül vetítésre. Hűen az evangéliumi szöveghez Pasolini egyedi látásmódjával, rendkívüli líraisággal, a tradicionális és a modern elemek ötvözete révén méltán vált a világhírű rendező talán legnépszerűbb művévé. A filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük. https://www.youtube.com/watch?v=llNeABmC0Uo Beszélgetőtársak: Illés Dávid ref. esperes, Lázár Kovács Ákos esztéta, a PPKE-BTK egyetemi docense és Sajgó Szabolcs SJ, a Párbeszéd Háza igazgatója (házigazda) A beszélgetésekre meghívott vendég: minden alkalommal meglepetés! Keddi napokon, minden alkalommal 18:00-i kezdéssel a Konferenciateremben: szeptember 26.; október 10.; október 31.; november 7.; november 21.; december 5.; december 19. Korábbi alkalmakon: Szeptember 12-én (kedden) este 6-kor egy 1903-ban bemutatott némafilmet láthattunk. A filmes őskorból származó alkotást beszélgetés követett Gelencsér Gábor és Lázár Kovács Ákos filmesztétával, a PPKE-BTK egyetemi docensével . Házigazda: Sajgó Szabolcs SJ
A Magyar Jezsuita Rendtartomány a Faludi nemzetközi amatőrfilmes versenye és szemléje mellett immár 9. alkalommal fotópályázatot is hirdet.
Versenyünk nevezési feltételeit alább részletezzük, a jelentkezési lapok kitöltése, aláírása és beküldése kötelező!

A Faludi Ferenc Akadémia meghirdeti 21. tematikus nemzetközi filmszemléjét és hozzá kapcsolódó fotópályázatát. Az akadémia idén A MÁSIK hívószóra várja a pályázatokat.

A Faludi Ferenc Akadémia 2017. őszi dokufilmklubjában október 4-én 18:45-től...
A Faludi Ferenc Akadémia filmes tevékenységéről itt tájékozódhat a jövőben: www.media.faludiakademia.hu.
Tizennegyedik évadját kezdjük meg dokumentumfilmes fórumunknak, amely a 6.45 című játékfilmes filmklubunkat váltja.
A Faludi Ferenc Akadémia játékfilmklubja 17 éves idén. 2017. őszi programunkkal az utóbbi 1-2 év kivételes alkotásait, magyar és külföldi klasszikusokat szeretnénk felvonultatni - keresve a látható és láthatatlant.