A MÁSIK – 21. Faludi Filmszemle – október 9-ig jelentkezhet!

A Faludi Ferenc Akadémia meghirdeti 21. tematikus nemzetközi filmszemléjét és hozzá kapcsolódó fotópályázatát. Az akadémia idén A MÁSIK hívószóra várja a pályázatokat.

A Faludi Ferenc Akadémia meghirdeti XXI. tematikus nemzetközi filmszemléjét és hozzá kapcsolódó fotópályázatát, melynek idei hívószava A Másik. A nevezők a meghirdetett témát film vagy fotó formájában, a nevezési feltételekben részletezettek szerint dolgozhatják fel. Az akadémia olyan szakmailag igényes alkotásokat vár, amelyek alkalmasak arra, hogy a kép nyelvén fórumot teremtsenek különböző nézőpontok és vélemények dialógusához.

 

Filmszemle és fotókiállítás

A beküldött filmeket szakmai zsűri bírálja el. Az előzsűri által a versenyprogramba választott munkák a közönség, az alkotók és a zsűri jelenlétében nyilvános vetítésen kerülnek bemutatásra, amelyet ugyancsak nyilvános értékelés követ. A zsűri három kategóriában (kísérleti film, kisjátékfilm, dokumentumfilm) ad ki díjakat (I., II., III.), illetve különdíjakat. A mozgóképművész és egyéb filmes szakok, művészeti egyetemek, illetve főiskolák hallgatóinak filmjeit külön kategóriában díjazza a zsűri.

A beküldött fotók közül a fotós zsűri döntése alapján a legjobbakat kiállítjuk. A díjak átadására a filmszemle díjkiosztóján kerül sor.

 

A pályázat határideje: 2017. október 9.

A filmszemle ideje: 2017. november 17-18., Budapest

Díjkiosztó, díjazott filmek vetítése: 2017. november 18. 19 óra

 

További információ:

A nevezési feltételek itt olvashatók.

 

A szemlét követően az akadémia értékelő szakmai napot tart a filmesek és a fotósok számára, amelyen a nevezők és a zsűrik tagjai vesznek részt. Itt nyílik lehetőség átfogóbb konzultációra, eszmecserére.

Kövessék híreinket honlapunkon és Facebook oldalunkon!

 

Támogatóink